Tyv kravler ud af vindue med en pose penge

Øget it-sikkerhed på biblioteket

28.09.20
Efter at det er kommet frem, at nogle af landets biblioteker har haft sikkerhedsproblemer, har Varde Bibliotek øget it-sikkerheden ved at fjerne muligheden for at bruge USB-sticks på pc'erne.

For at sikre os mod keyloggers, har vi besluttet at lukke for USB-portene på alle bibliotekets offentlige computere. Det betyder, at du fremover skal benytte dig af en sky-løsning (iCloud, google drev, dropbox o.l.), sende filer til din egen mail eller lignende, hvis du f.eks. skal printe noget fra en af de offentlige pc’er. Du kan ikke længere benytte en USB-stick eller ekstern harddisk hos os. 

eKurser om IT og IT-sikkerhed

Føler du dig på udebane, når det kommer til IT-sikkerhed? Eller har du brug for en opfrisker? Så er der flere kurser på eKurser.nu, der kan være relevante for dig:

Fakta om keyloggere

Logning af tastetryk er en handling, hvor alle tastetryk spores og registreres på en computer, ofte uden brugerens tilladelse eller viden. En keylogger kan være enten hardware- eller softwarebaseret, og den bruges som et legitimt personligt eller professionelt it-monitoreringsværktøj. Men logning af tastetryk kan også bruges til kriminelle formål. Mere bredt er logning af tastetryk ondsindet spyware, der bruges til at få adgang til følsomme oplysninger, f.eks. adgangskoder og finansielle oplysninger, som derefter sendes til tredjepart til kriminelle aktiviteter. (kilde: www.kaspersky.dk)