Billede fra filmen Copa71

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Sportium
Lerpøtvej 55
6800 Varde
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

VARDE:DOX / Copa71

14.03.24
Visning af dokumentarfilmen Copa71, der følger det uofficielle verdensmesterskab i fodbold for kvinder. Efterfulgt af Q&A med Asta Vig og Birte Kjems, som vandt verdensmesterskabet i 1971.

Det er august 1971. Fodboldhold fra England, Argentina, Mexico, Frankrig, Danmark og Italien samles på det solbeskinnede Azteca Stadium i Mexico City. Turneringens omfang er monumental: overdådig sponsoraftaler, omfattende tv-dækning, merchandise på hvert gadehjørne og skarer på over 100.000 jublende fans forvandler dette historiske stadion til en "kedel af larm og varme" kamp efter kamp.

En overstrømmende mediebehandling får spillerne til at ligne rockstjerner, og atmosfæren minder om de største øjeblikke i international fodboldhistorie.

Men dette er en turnering som intet, der er sket før. Spillerne på banen er alle kvinder. Og det er sandsynligt, at du aldrig har hørt om det. Dette er Copa 71, det uofficielle verdensmesterskab for kvinder.

Overset af både FIFA og nationale fodboldforbund over hele verden har denne begivenhed hidtil været fuldstændig udeladt fra historien. Indtil nu.

Copa 71 - Official UK Trailer

DOX
Logo Varde Kommune

 

Tags