Forside af folderen Stop madspild

Stop madspild!

14.09.23
Alt for meget mad går til spilde, ganske unødigt. Men måske ved du bare ikke, hvordan du får brugt resterne, det efterhånden halvtørre brød eller de småslatne grøntsager?

På biblioteket finder du bøger, du kan bruge som en håndsrækning til at komme den dårlige samvittighed til livs og udnytte maden og råvarerne bedre. Her får du guides til at lave madplaner, sylte og fermentere, at blende og juice, opsjrufter op lækre gryderetter, dejlige supper og meget mere.  

Vidste du?
I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året. Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark (Kilde: Fødevarestyrelsen, www.foedevarestyrelsen.dk)

For resten
Hent app’en: ‘For resten’ og få bugt med rester og råvarer, få tips til resteretter, madplaner, indkøbsliste og generelt gode råd.  

Madkulturen.dk
Er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvis mission er at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering. ​ ​

Tags
Materialer